Menu Sluiten

16/03/2022 – vertoning en bespreking van films van de leden

Zoals er regelmatig op het programma staat, konden de leden hun film ter bespreking laten zien.  Deze hoeven nog niet helemaal afgewerkt te zijn want aan de hand van de bespreking kan er dikwijls nog wat verbeterd worden.
We kregen in totaal 7 films te zien, of eigenlijk maar 5 want er waren drie films die in feite een geheel uitmaken.
Om te beginnen stak Guido Kestens van wal met “De kathedraal van Antwerpen” : een documentaire over al wat rond en vooral in deze prachtige kathedraal te zien is.
Dan was het de beurt aan Hector Vansina met een film over de restauratie van de motor van een oude moto.  En dat waren die 3 films die een geheel vormen.  Het eerste deel ging over het demonteren van de motor waarbij versleten en defecte stukken verwijderd werden.  In het tweede deel werd alles opnieuw gemonteerd met uiteraard de vervanging van de verwijderde onderdelen en opkuisen van de rest.  Tot slot, het derde deel, het afstellen van de motor zodat deze opnieuw draait zoals een naaimachine.
Nummer drie in het rijtje was de film “Van ‘t Zoet Water tot Steenbergen” (met als ondertitel “waar kunst en natuur mekaar ontmoeten”) van Lieve Delaere over een kunstproject aan het Zoet Water in Oud-Heverlee.
Daarna kwam Jan Coppye met de film “Regen” met prachtige sfeerbeelden van een regenbui, ondersteund door het muziekwerk “Africa” van het Sloveense  koor “Perpetuum Jazzile” waarin zij met vingergeknipt en handgeklap een regenbui tot storm met onweer nabootsen.
Tot slot een kort filmpje van Marcel de Jonghe, “Vlucht over Cumbria”, over een vlucht met een gyrocopter met mooie luchtbeelden van de streek.