Menu Sluiten

01/12/2021 – projectie en bespreking films van leden

In voorbereiding van onze wedstrijd was het vandaag het laatste schuifje waarin de leden, die aan het festival of de wedstrijd willen deelnemen, hun (al dan niet afgewerkte) film konden laten zien ter bespreking.  We kregen nog 4 films te zien.
Met “Wind of no return” bracht Hector Vansina ons een reportage in verband met de atoombom op Hiroshima vanuit het museum daar ter plaatse.
Hector liet ook de film “Sensation flight” zien waarbij we een vlucht met een militair jetvliegtuig beleven maar dan met een “virtual reality”-bril.
Peter Haesendonck had de gelegenheid om opnames te maken van “Leivesen elekzier”, een musical volledig in het Leuvense dialect.  Hiervan kregen we de trailer te zien alsook enkele fragmenten van de repetitie.
Peter en Marcel de Jonghe zijn nog volop aan het werk aan een documentaire over de beiaard, met als werktitel “Klinkende klokken”.  We konden genieten van de prachtige dronebeelden van de toren van de universiteitsbibliotheek van Leuven.