Menu Sluiten

16/06/2021 – verbeteren van oude films met TOPAZ

Iedereen heeft nog wel wat oude films liggen die met een vroeger systeem zijn opgenomen en waarvan de beeldkwaliteit niet meer overeenstemt met de huidige normen zodat de projectie ervan resulteert in minder scherpe beelden.  Er bestaat nu een programma, “TOPAZ”, dat je oude opnames onder handen neemt en deze merkelijk verbetert.
Herman Vranckx en Roger Verschooren hebben zich hierover eens gebogen en ons duidelijk uitgelegd hoe je met dat programma werkt en zij hebben met duidelijke voorbeelden het resultaat laten zien.
De powerpointpresentatie die zij voor hun uiteenzetting gebruikten, kan je elders vinden op onze website onder de rubriek “cursussen/tips” en dan verder bij “Videobewerking”.  Hier vind je eveneens de syllabus (handleiding) voor het gebruik van TOPAZ.