Menu Sluiten

19/05/2021 – portretrecht en privacy

Personen fotograferen of filmen, mag dat wel ?
Hierop is niet zomaar in een, twee, drie een antwoord op te geven.  Veel hangt af van wie je filmt, waar je filmt, waarom je filmt, enz. want er is een ding van kapitaal belang : de privacy !!!
Hector VANSINA heeft deze materie grondig bestudeerd en er een duidelijke power-point-presentatie van gemaakt maar om familiale redenen kon hij niet aan de vergadering deelnemen.  Daarom werd heel de zaak door Jos NOUWEN uitgelegd.
Als bron heeft Hector zich gebaseerd op de website https://www.ikbeslis.be/jongeren/fotos-en-filmpjes.  Deze website richt zich vooral naar jongeren omdat die zomaar te pas en te onpas allerlei zaken/personen fotograferen/filmen en dan op de sociale media zetten.  Of dat zomaar mag, dat is de vraag.  En of het nu jongeren zijn of volwassenen, wet is wet, voor iedereen.
Aan het einde van de presentatie was er ook nog een kort kwiske om te zien of iedereen het goed begrepen had (en dat hadden wij).
Tot slot werd er ook nog in het kort eens bekeken hoe dat dan zit met drone-opnames.  Daar zijn nog eens extra regels.
De ganse power-point-presentatie kan je elders op onze website bekijken : ga naar “cursussen/tips”, vervolgens naar “diversen” en klik dan op “2021-portretrecht-en-privacy-Hector-Vansina- en-Jos-Nouwen”.