Menu Sluiten

05/05/2021 – films van leden

In principe was het de bedoeling dat de leden, die een al dan niet afgewerkte film hebben, deze ter bespreking zouden laten zien.  Spijtig genoeg (mogelijk filmen onze leden minder door al die corona-perikelen) werden er geen films aangeboden.
Maar Peter Haesendonck en Marcel de Jonghe hadden voor de dienst Integratie van de stad Leuven, een reeks korte films opgenomen (van gemiddeld ongeveer anderhalve minuut) waarin buitenlanders, die in Leuven verblijven, hun eigen mensen (in hun eigen taal) aanmoedigen om zich te laten inenten tegen Covid-19.  Peter zou daar enige inleiding over geven maar hij werd om persoonlijke redenen  verhinderd en zou pas later aan de vergadering kunnen deelnemen.
In afwachting kregen we toch wat films te zien.  Om te beginnen trakteerde Roger Verschooren ons op een videoclip, ergens opgenomen in een ruïne van een kerk, en om de resterende tijd verder nuttig te besteden, hebben we dan ook naar 4 films gekeken die ingeschreven zijn voor de provinciale BRACINA-wedstrijd.
Rond 21.00 uur hadden we toch verwacht dat Peter aanwezig zou kunnen zijn, maar helaas …
Marcel heeft dan maar het voortouw in handen genomen en ons wat uitleg gegeven over hoe de opnames gemaakt werden.  Zo hebben we toch een 4-tal van de 22 filmpjes bekeken.