Menu Sluiten

03/03/2021 – projectie en bespreking van films van leden

Het is al een tijdje geleden (van half december) dat we nog eens wat films van onze leden gezien en besproken hebben.  Tijd dus om de handschoen opnieuw op te nemen.  In totaal kregen we 5 films te zien.
Om te beginnen kregen we “Feria de Abril Cevilla 2015 (Hector Vansina), een reportage over de “aprilfeesten” in Cevilla.
Herman Vranckx is even in de oude doos gaan snuffelen en heeft nog een kort filmpje opgediept dat jij 45 jaar geleden opgenomen heeft en dat tot nu toe nog nooit vertoond geweest is.  “Eten=eten” is een parallelmontage tussen een “chic” persoon die in een restaurant aan het eten is, met een bouwvakker die op de werf zijn “bokes” verorbert.
Door de corona-miserie had Sinterklaas het moeilijk om de kindjes te bezoeken.  Daardoor kreeg Hector Vansina de vraag om voor het “6de leerjaar St.-Jozefscollege” in St.-Pieters-Woluwe een virtueel sinterklaasbezoek op touw te zetten.
Maar dat een filmopname niet altijd van een leien dakje verloopt konden we zien in een volgende film van Hector, met de bloopers van de vorige film.
Tot slot zijn we weerom terug in de tijd gegaan, naar 2003.  Toen heeft Paul Tollet, naar aanleiding van het 35-jarig bestaan van de club, een jaaroverzicht gemaakt van alle activiteiten, zowel van de gewone vergaderingen als van de “nevenactiviteiten” (clubfeest, zoektocht, uitstap, weekend, wedstrijd).  De maker van de film kennende, was deze natuurlijk gespekt met enige leuke spitsvondigheden.  Fijn om eens terug te zien met al die “jonge” gezichten van toen.