Menu Sluiten

20/01/2020 – Europese wetgeving voor drones

Tot nog niet zolang geleden had ieder land zijn eigen wetgeving op het gebruik van drones.  Eindelijk is daar verandering in gekomen en is er een Europese wetgeving (die dus in alle landen van de EU geldt) en vervallen alle afzonderlijke nationale wetgevingen.

Hoe deze regelgeving in mekaar zit, blijkt wel vrij ingewikkeld te zijn (je hebt een vergunning nodig, je drone moet geregistreerd worden, er zijn verschillende critaria volgens het type van drone, volgens de plaats waar je vliegt, en vooral de wet op de privacy komt ook om de hoek gluren).

Hector Vansina heeft er zijn werk van gemaakt om deze wetgeving te bestuderen (en daar had hij waarschijnlijk wel wat werk mee) en gaf ons een duidelijk, gedetailleerd overzicht van wat kan, wat mag en wat moet.