Menu Sluiten

02/12/2020 – projectie en bespreking van films van de leden (virtueel)

Vierde schuifje in de reeks projectie en bespreking van films in het vooruitzicht van ons/onze komend(e) festival/wedstrijd.
Om te beginnen kregen we 2 films die zullen deelnemen aan de wedstrijd.  Het waren:

  1. Notenkrakers (Remi Boon) : een film die hij tijdens de corona-lock-down heeft gefilmd vanuit zijn huiskamer.  Het werd een aaneenschakeling van mooie natuurbeelden, vogels en een eekhoorn, verweven in een verhaaltje
  2. Abdij van Villers (Guido Kestens) : sfeerbeelden van de ruïnes van de abdij van Villers-la-Ville

Hiermee was de voorziene tijd van de vergadering uiteraard niet mee gevuld en daarom werden er nog 3 films aangeboden om te bekijken en te bespreken die niet bedoeld zijn om deel te nemen aan het festival of de wedstrijd:

  1. De kapotte zomer 2020 (Roger Verschooren) : zomaar een bijeenraapsel van beelden van het internet en zelf gefilmde opnames (zowat het enige dat je kon doen tijdens de corona-crisis)
  2. Met Heverlee op reis in 1982 naar Wachtebeke (aangebracht door Herman Vranckx) : een gedigitaliseerde oude super-8 film van een reis met de leden van de filmclub (we weten niet zeker wie de oorspronkelijke maker is)
  3. Archeologen in Attenrode (Guido Kestens) : een korte reportage over de archeologische opgravingen die onlangs plaats hadden in Attenrode